 |
|
|
| Autor |
Mesaj |
Ninja Administrator

Data inscrierii: 19/Aug/2007 Mesaje: 44
|
Trimis: 13/12/2007 18:59 Titlul subiectului: Exploding Planet ! |
|
|
Un tutorial fără întârziere si usor despre cum sa face-ti o planeta explodand!
Vom porni de la aceasta poză cu noroi uscat:
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:fOeRffOb55v6mM:http://www.christymarx.com/images/cracked_mud1.jpg
! Download [url=http://www.christymarx.com/images/cracked_mud1.jpg]AICI![/url] (rezolutie mai buna)
Deschidem un nou document:File->New! Eu voi alege 400x400 pixeli!
Apasam D pt ca culorile pt background si foreground sa revina la default (negru-alb) si acum apasam ctrl+backspace pt a umple cu colorit de background (negru)!
Copiem imaginea initiala peste backgroundul negru! Si ar trebui sa aveti ceva de genul:
Selectam Eliptical Marquee Tool
si trasam un cerc(tinem apasat shift ca sa iasa un cerc ireproșabil echilibrat) in interiorul noroiului uscat! Acum apasam Ctrl+Shift+i si apasam tasta delete! Si ar trebui sa aveti acest rezultat:
Apasati ctrl+D pt a deselecta! Acum mergeti la Filter->Sharpen->unsharp Mask si aplicati setarile:
Apasati ctrl+click pe thumbnailul planetei din caseta layers pt a selecta planeta si ca sa ii dam un rod de sfera mergeti la Filter->Distort->Spherize (amount 100%) si aplicati inca odata Filter->Distort->Spherize (amount 50%)! Acum apasati ctrl+i si ar trebui sa aveti acest rezultat:
Apasati ctrl+E pt a uni cele 2 layere!
Aplicati Filter->Distort->Polar Coordinates->Polar to rectangular! Acum mergeti la Image->Rotate Canvas-> 90°CW!
Aplicati Filter->Stylize->Wind cu urmatoarele setari: Method : Wind ; Direction : From the right.
Apasati ctrl+f de 2 ori (nu este neaparat de 2ori cu dupa cum doriti sa arate acele raze mai mari sau mai mici; cu cat aplicati de mai numeroase ori cu atat razele vor fi mai mari) pt a aplica filtrul precedent de inca 2 ori!
Mergeti la Image->Rotate Canvas-> 90°CCW!
Aplicati Filter->Distort->Polar Coordinates->Rectangular to polar!
Ar trebui sa aveti acest rezultat:
Acum mergeti la Image->Adjustments->Color Balance si jucativa pana iese ceva pe plac!
Eu am ales: Midtones: 100 100 -100 ; Shadows: 100 30 100 ; Highlights: 0 2 -100 ; Preserve Luminosity sa fie bifat si am obtinut acest rezultat:
Acest tutorial functioneaza pt toate imaginile care au crapaturi rezultatul fiind unul unic in de fiecare data:
Cu aceasta fotografie am obtinut aceasta planeta:
[img]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:2XUP97sqY7oPAM:http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/449996/2/istockphoto_449996_very_dry_mud.jpg[/img]
Sper ca va placut acest tutorial si ca ati invatat ceva! _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|
|
|